logo EnerVie   EnerVie Schrijfatelier         banner Enervie


Actueel  Agenda  Aanbod  Boek  Ervaringen  Nieuwsbrief  Hanny  Leestafel  Links  Contact

foto van Hanny Kuijer, gecertificeerd trainer dagboekschrijven


"Heerlijk schrijven - Schrijvend jezelf ontdekken" - geschreven door Hanny Kuijer


Op 1 december 2017 verscheen mijn eerste boek: "Heerlijk schrijven - Schrijvend jezelf ontdekken" ©. Inmiddels is er sinds juli 2023 een tweede druk beschikbaar.

Dit boek is te koop tijdens workshops en cursussen in het EnerVie Schrijfatelier. Het is ook verkrijgbaar in de reguliere boekhandel of online te bestellen op: www.bol.com.

Wil je het boek rechtstreeks bij mij bestellen, stuur mij dan even een email. Dan stuur ik je graag een exemplaar toe. De kosten zijn €15,00 per boek + €4,15 porto (met track & trace).

cover boek: Herlijk Schrijven van Hanny Kuijer

H
eerlijk schrijven - Schrijvend jezelf ontdekken
Paperback | 80 Pagina's | EnerVie Uitgeverij | 2017 | ISBN 978-90-827876-0-3 | € 15,00Waarom dit boek?
Ik vind het heerlijk om te schrijven over wat me bezighoudt! Woorden hebben kracht. De kracht om te ontdekken, te troosten, te ontspannen, te herinneren. Vroeger vond ik het moeilijk om gedachten te verwoorden. Totdat ik het creatief dagboekschrijven ontdekte. Ik mocht spelen op papier! Het hoefde niet mooi, perfect of volledig te zijn.

Door de eenvoudige schrijftechnieken lukte het me om te schrijven over verdrietige en mooie momenten, over verleden, heden en toekomst. Na een zes jaar durende ontdekkingstocht op papier werd ik steeds enthousiaster. Daarom opende ik in 2012 de deuren van het EnerVie Schrijfatelier om zo meer mensen bekend te maken met deze (h)eerlijke manier van schrijven.

Ik hoop dat jij het – dankzij dit boek – nu ook zult ontdekken! Ik wilde een beknopt boek schrijven met een aantal schrijftechnieken. Een boek waarin je bovendien een opbouw van schrijfoefeningen krijgt aangereikt waarmee je een thema kunt uitdiepen. De korte uitleg en heldere schrijfoefeningen maken het boek heel geschikt voor mensen die willen starten met dagboekschrijven. De opbouw maakt dat het ook voor ervaren schrijvers verrassend kan zijn. De illustraties die je kunt inkleuren, zorgen aan het eind van elk hoofdstuk voor een rustmoment na het schrijven.

Het is een prachtig boek om cadeau te doen of cadeau te vragen!

 


Hoe gebruik je dit boek?
Dit boek bevat zes hoofdstukken met uitleg van telkens één of twee schrijftechnieken. Bij elke techniek maak je de bijbehorende schrijfoefeningen. Er is voldoende schrijfruimte in het boek. Per hoofdstuk heb je vijftien tot dertig minuten nodig. In hoofdstuk 1 kies je zelf een onderwerp waar jij graag over wilt schrijven. Wanneer je de volgorde van het boek aanhoudt, duik je steeds dieper in het door jou gekozen thema en kom je tot de kern.

Doordat elke schrijfoefening begrensd wordt door tijd of hoeveelheid tekst, voel je je veilig om te schrijven. Immers, een aantal regels of een paar minuten schrijven lukt meestal wel. Zo kun je in kleine stapjes jouw onderwerp verkennen. Het gaat er niet om dat teksten mooi, perfect of volledig zijn. De kunst is om er zonder oordeel naar te kijken.

Aan het eind van elk hoofdstuk vind je een illustratie die past bij de schrijftechniek die je net hebt gebruikt. Het inkleuren van deze tekening kan ontspannend werken en biedt je de gelegenheid om over de geschreven teksten te reflecteren.

In dit boek kun je telkens opnieuw beginnen. Je kunt hetzelfde thema verder verkennen of andere thema's kiezen. De inspiratiepagina's achter in het boek zijn bedoeld om je op gang te helpen en te houden. Vul ze vooral aan met eigen onderwerpen.


Inhoudsopgave

* Voorwoord
* Hoe gebruik je dit boek?
* Over de illustraties
* Tips vooraf
* Hoofdstuk 1. Het lijstje en het woordgedicht
* Hoofdstuk 2. Een aantal regels schrijven en de open zin
* Hoofdstuk 3. Het elfje en het kettingelfje
* Hoofdstuk 4. De sprint
* Hoofdstuk 5. De collage
* Hoofdstuk 6. Afronding met een rondeel
* Inspiratiepagina's: extra onderwerpen per schrijftechniek
* Nawoord
* Dankwoord
* Over Hanny Kuijer
* Over Hilde Reurink

 


Boek bestellen?

Wil je het boek bestellen? Het kost €15,00 en is te koop tijdens workshops en cursussen in het EnerVie Schrijfatelier. Ik kan het je ook toesturen (4,15 porto met track & trace).
Het boek is daarnaast te bestellen in de reguliere boekhandel of via bol.com.Workshop bij dit boek

Bij dit boek is er ook een eendaagse Schrijfworkshop "Heerlijk samen schrijven" voor mensen die meer uit het boek willen halen, of willen ervaren hoe het is om samen te schrijven en teksten te delen. Je leest hier meer over bij: Aanbod.banner enervie


Actueel  Agenda  Aanbod  Boek  Ervaringen  Nieuwsbrief  Hanny  Leestafel  Links  Contact


Klik hier om terug te keren naar de openingspagina

Klik hier om de privacyverklaring van EnerVie te lezen

© 2017-2019 EnerVie Schrijfatelier

 

 

 

 

workshop cursus basiscursus persoonlijke groei Hanny Kuijer Kuyer Kuier Kuiper biografie schrijven schrijfcafé schrijfworkshop schrijfactiviteiten luisteren naar je pen deel 2 dagboekschrijven creatief schrijven reflectief schrijven creatief dagboekschrijven innerlijk pelgrimeren pelgrimage schrijvend op weg naar je hart herinneringswaaier maken herinneringen elfje rondeel haiku open zin woordgedicht spiegelelfje kettingelfje spiegelschrift dagboek dagboek als spiegel EnerVie schrijfatelier Shodo Christine de Vries sprinten brief dialoog monoloog vriendinnenuitje Klein Berlijn Stadscafé Apeldoorn Vaassen Epe levensverhaal cadeaubon kadobon vrouw jubileum uitje hobby rust reflectie bezinning jezelf ontdekken ontdekkingsreis Santiago de Compostela pelgrimsreis pelgrim labyrint lopen vingerlabyrint Waterstraat schrijftechnieken introductieworkshop boek Heerlijk Schrijven Schrijvend jezelf ontdekken EnerVie Uitgeverij ISBN 978-90-827876-0-3 9789082787603 Schrijfvakantie midweek vakantie schrijfretraite rouw rouwverwerking Hilda Pelgröm Pelgrom Uitvaarten illustratie Hilde Reurink illustrator tekening levensverhaal levensverhalen levensfragmenten schrijven schrijfcoach professional Schrijvend Begeleiden Begeleidend schrijven schrijfbegeleider begeleider terapie therapie helend therapeutisch burnout burn-out werkboek psycholoog kanker Schrijven vanuit de Bron Bijbel bijbel christelijk God Jezus Christus Heilige Geest Cobie Coby Kremer Wilma Poolen Polen Het schrijfhandboek handboek Saskia de Bruin Bruyn Wendy Smit Smid